Flymaster
Image default
Home and Garden

Carports, hoe zit dat precies?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: een carport. Sommige mensen schaffen een carport aan wanneer ze net een nieuwe auto hebben, andere zien het als inverstering voor de woning. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een carport? Of ben je van plan om er een  voor je auto aan te schaffen? Hieronder vind je enkele voordelen van de carport.

 

Bescherming

Een carport heeft eigenlijk dezelfde functie als een garage. Namelijk de auto beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en andere beschadiging die de auto kan oplopen. Vaak beseft men net hoeveel schade de auto kan oplopen als deze buiten staat geparkeerd. Met een carport zijn deze zorgen verleden tijd, want wanneer je de auto hieronder parkeert dan kan de auto geen schade meer oplopen!

Goedkoop

Ondanks dat de carport eigenlijk dezelfde functie heeft als een garage, is de aanschaf veel goedkoper. Dit komt omdat de installatie vrij simpel is, vaak kan de carport zelfs binnen een dag worden geplaatst. Ook kun je zelf de keuze maken voor het gebruikte materiaal, bijvoorbeeld een frame van hout, of juist staal of aluminium. De prijzen kunnen daardoor dus ook behoorlijk variëren.  Ook kan je bijvoorbeeld kiezen uit het soort dak dat je wil. Zo kan je een plat dak nemen, een puntdak of een hellend dak. Ook dit zorgt weer een verschil in de prijs.  

 

Garage of carport?

Hierboven bespraken we al kort dat de garage en de carport veel overeenkomsten hebben. Vaak twijfelt men daarom ook tussen deze twee oplossingen. Een garage aanbouwen kost erg veel geld, maar het is wel een inverstering die u gemakkelijker kan terugverdienen. Door het aanbouwen van een garage zou de woning in waarde stijgen, en is deze later gemakkelijker te verkopen. Carports zijn goedkoper om aan te schaffen, maar hebben niet dezelfde multifunctionele eigenschappen als een  garage, zo zou uw auto s’ ochtends nog steeds koud zijn en kunt u de carport niet gebruiken als extra opslagruimte. Toch biedt de carport de auto meer bescherming. Wanneer u de aanschaf alleen overweegt om de auto te beschermen dan lijkt de carport ons de beste keuze!