Flymaster
Image default
Auto

Een auto verzekeren op oude leeftijd. Let hier goed op!

Heb je op relatief hoge leeftijd nog een nieuwe auto gekocht? Of ben je aan het kijken om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, terwijl je al een respectabele leeftijd bereikt hebt? In deze situaties is het verstandig om onwijs scherp te zijn.

Volgens verzekeringsmaatschappijen brengen oudere mensen namelijk meer risico met zich mee op de weg. Het gevolg hiervan is dat de autoverzekeringen premies voor oudere mensen in de afgelopen jaren gestegen zijn. Wil jij, als relatief oud persoon, jouw auto verzekeren? Volg dan de onderstaande tips op.

Probeer meerdere verzekeringen bij één maatschappij af te sluiten

Als Nederlandse inwoners heb je met meerdere verplichtingen te maken. Zo moet je bijvoorbeeld verplicht een zorgverzekering afsluiten. Daarnaast wil je mogelijk ook nog andere verzekeringen afsluiten, waarmee je verschillende risico’s zoveel mogelijk kunt verkleinen.

Door al deze verzekeringen bij één maatschappij af te sluiten, kun je mogelijk flink wat geld besparen. Bovendien is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij hierbij minder kritisch naar jouw leeftijd kijkt. De kans dat je voor een lagere premie alsnog een autoverzekering af kunt sluiten, is op deze manier een stuk groter.

Maak gebruik van je schadevrije jaren

Heb je op dit moment bijvoorbeeld 30 of 40 schadevrije jaren? Dat is ideaal. Je kunt deze schadevrije jaren als perfect argument gaan gebruiken. Mocht een verzekeringsmaatschappij jouw aanvraag bijvoorbeeld afmelden, kun je altijd nog wijzen op de schadevrije jaren.

Daarnaast zorgen deze schadevrije jaren veelal ook al voor een verlaging van de premie. Er is je dus veel aan gelegen om voorzichtig te rijden en zuinig met jouw auto om te gaan.

Doe zelf goed onderzoek

Tot slot raden wij je aan om zelf goed onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld naar de autoverzekering Kassa, volg discussies op het internet en durf ‘brutale’ vragen te stellen. Laat je bovendien niet direct afwimpelen met veel te hoge premies. Ook jij hebt namelijk het recht om een voordelige autoverzekering af te sluiten; zeker als je veel schadevrije jaren opgebouwd hebt!