Flymaster
Image default
Management

Marketing ideas for new business

 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – die muur die al je magische creatieve marketingsappen lijkt weg te slurpen. Plotseling voel je je als Peter Pan zonder zijn elfenstof. Maar maak u geen zorgen! Het enige wat u nodig heeft is een beetje hulp om uw marketingstrategie weer op de rails te krijgen.

 

En wat denk je? Wij delen creatieve marketing- en reclame-ideeën en inspirerende tips uit om u te helpen door die stenen muur heen te breken, meer leads te genereren en de online verkoop te verhogen. Laten we beginnen met…

 

Sociale Media Marketing Ideeën

Push uw handles

Als u echt op zoek bent naar meer volgers op Twitter, moet u niet bang zijn om een beetje schaamteloos te zijn. Spreek je op een conferentie? Zet uw Twitter handvat op de slideshow (heck, houd het in de hoek de hele presentatie). Bestel je nieuwe visitekaartjes? Zet die schattige handle er maar op!

 

Doe mee met dagelijkse hashtag thema’s zoals #ThrowbackThursday

Als u uw sociale media aanhang wilt uitbreiden, moet u een actieve deelnemer in de gemeenschap zijn. Dit betekent dat u regelmatig berichten moet posten en ook moet meedoen aan leuke wekelijkse tradities op sociale media die al een trouw publiek hebben. Laat de kinderen zien hoe hip je kunt zijn! Hier vind je 100+ creatieve hashtags voor elke dag van de week.

 

Instagram Verhalen

Instagram Stories zijn kleine 24-uurs plakboeken voor je account waar je de hele dag door foto’s, video, tekst, stickers en andere speciale effecten kunt toevoegen. Dit is een populair Instagram mediatype waarin je spontaan en creatief kunt zijn zonder je zorgen te maken over perfectie. Het idee is om transparant en ongepolijst te zijn!

Pin je eigen afbeeldingen (en die van anderen)

Onderschat de waarde van deze site voor het delen van afbeeldingen niet. Post je sterkste visuele troeven (templates, infographics, enz.) op Pinterest en link ze naar je webpagina’s voor wat serieuze traffic.

 

Houd concurrenten sociaal in de gaten

Met Facebook-bedrijfspagina’s kunt u andere accounts volgen via de functie Pages to Watch. Volg je concurrenten en kijk wat ze posten, en welke van hun berichten de meeste shares en likes krijgen. Kijk wat werkt en volg hun voorbeeld.

 

Facebook pagina’s om in de gaten te houden

Van binnen Facebook

Stedelijke marketingideeën

Leven in een betonnen jungle biedt ruimte voor creatieve concepten.

 

Ga de straat op

In een online tijdperk is er iets voor te zeggen om au naturel te gaan en een beetje IRL marketing te beoefenen. Ga old school met flyers en poster in lokale cafes, doe wat stoepkrijt schrijven. Deze strategie is het meest effectief voor lokaal georiënteerde bedrijven, maar het kan werken voor iedereen.

 

street art marketing

Twitter handle met stoepkrijt door Marquette ITS

 

Geef opdracht voor een muurschildering

Probeer toestemming te krijgen om de zijkant van een prominent gebouw te versieren met een grote muurschildering. Muurschilderingen kunnen geweldige marketingcampagnes opleveren.

 

marketing muurschildering

Geweldige Di Bruno Bros muurschildering gevonden op Yelp

 

Gebruik je omgeving

Wees een beetje fantasierijk en denk na over hoe u uw stedelijke omgeving kunt gebruiken voor potentiële marketing magie.

 

ideeën voor straatmarketing

Zeer creatieve stedelijke marketing inspanningen door Vijar Barbecues, gevonden op Owni

 

Ongebruikelijke sponsoring

Stedelijk wonen resulteert in een aantal unieke marketing mogelijkheden die u elders niet zult vinden. Het geheim is, moet je creatief denken om te profiteren van deze kansen.

 

stedelijke marketing ideeën

Citi Bank sponsort Citi Bike

Marketing ideeën voor wedstrijden

Fotowedstrijden

Fotowedstrijden zijn om een aantal redenen geweldig – ze zijn relatief eenvoudig om aan mee te doen (iedereen met Instagram en een paar seconden tijd kan meedoen), en ze bieden sponsors ook een geweldige vorm van door gebruikers gegenereerde content die kan worden hergebruikt en elders kan worden toegepast.

 

Kijk maar eens naar Harpoon Brewery – zij hebben de kunst van fotowedstrijden onder de knie. (En klik hier voor meer Instagram-marketingideeën).

 

social media marketing ideeën

Videowedstrijden

Er doen niet zoveel mensen mee aan videowedstrijden, maar de kans is groter dat je content van een hoger kaliber krijgt, omdat het maken van een video meer inspanning van de gebruiker vraagt. Dit soort inhoud kan in de toekomst zeer waardevol zijn voor bedrijven, vooral als je getalenteerde filmers hebt die speciaal voor jou video-inhoud maken!

 

Dien uw stemwedstrijden in

Stemwedstrijden krijgen veel inzendingen omdat ze zo makkelijk zijn om aan deel te nemen (klik gewoon op een knop, in de meeste gevallen). Wat zo cool is aan stemwedstrijden is dat je de gegevens van de stemmen kunt gebruiken om een mini-datastudie te maken. Deel wat je geleerd hebt in een blogbericht!

 

Bijschrift wedstrijden

Plaats een foto en vraag gebruikers om hun beste bijschrift in te sturen – dit soort wedstrijden kan voor heel wat lachsalvo’s zorgen.

 

Sweepstakes

De meest traditionele wedstrijd, sweepstakes/giveaways, is een beproefde en echte klassieker. Ze zijn snel en eenvoudig in te vullen – plus het is gemakkelijk om te vragen om e-mail abonnementen als onderdeel van het deelnameformulier.

 

 

business management 

vacatures

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-belgie-kopen/

 

https://www.newbusinessmanagement.com/