Flymaster
Image default
Services

Veranderende houding ten opzichte van psychische aandoeningen

Er is een duidelijke behoefte aan programma’s, die de houding van het grote publiek ten opzichte van psychische aandoeningen helpen veranderen. Helaas is het niet ongebruikelijk dat mensen met psychische aandoeningen buiten spel worden gezet. Er zijn berichten in het nieuws en op het internet verschenen over het feit dat mensen tijdens een psychische crisis slecht worden behandeld, wat mogelijk kan leiden tot letsel, arrestaties en zelfs de dood.

Een van de beste manieren waarop we als samenleving psychische aandoeningen kunnen omarmen, is door het publiek voor te lichten over wat er moet gebeuren als een persoon zich in een psychose bevindt. Al hoewel het geweldig zou zijn om iedereen hierover voor te lichten, zijn er toch voor de hand liggende uitdagingen. De grootste uitdaging zijn natuurlijk de kosten, die het met zich mee zou brengen om een effectieve campagne te maken over het voorlichten van mensen met psychische aandoeningen. In plaats van ons te richten op iedereen, kunnen we ons beter concentreren op het voorlichten van een selecte groep mensen.

Als we in staat zijn om de mentale houding van mensen die verantwoordelijk zijn voor noodhulp, zoals mensen aan de telefoon die reageren op noodoproepen te veranderen, zou dat al een geweldig begin zijn. Vervolgens zou het nuttig zijn om politieagenten en veiligheidsfunctionarissen, die mensen tijdens een psychose zouden kunnen ontmoeten goed voor te lichten. Hoewel je in gedachten moet houden dat politieagenten tijdens hun dienstjaren veel ongewone dingen zullen zien, is er meestal toch een goede en foute manier om iemand met mentale problemen te behandelen. Door agenten de middelen en de training te geven, die hen zouden helpen om dit gedrag te herkennen, zouden ze niet alleen de kwestie kunnen behandelen, maar helpen ze door de juiste behandeling aan te bieden ook degene die in de psychose verkeerd.

Het recente geval van Howard Hyde, een paranoïde schizofrene man die in de gevangenis stierf nadat de politie een verdovingsgeweer gebruikte om hem te kalmeren, staat je vast nog wel bij. Hoewel is vastgesteld dat Howard overleed aan de complicaties van zijn ziekte toont het feit, dat de politie in dit specifieke geval niet goed was opgeleid om met de situatie om te gaan, aan dat er echt meer voorlichting over dit onderwerp moet komen.

Wij als mensen moeten de ernstige gevolgen, die psychiatrische en verslavende ziekten voor de persoon zelf en alle mensen om hen heen kunnen hebben goed begrijpen. Er zijn voorzieningen die geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg aanbieden.

Klik hier voor Psychologen dienstverlening Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/