Flymaster
Image default
Offers

Wat is er nodig voor het onderhoud van mijn e-sigaret?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je e-sigaret net als een gewone sigaret na gebruik weggooit. Je wil er wel even wat langer mee doen! Maar dat vergt wel wat onderhoud, het blijft een apparaat natuurlijk. Zo moet je een aantal onderdelen regelmatig schoonmaken en zijn er delen van de e-sigaret die je soms moet vervangen. In deze blog vertellen we je wat er allemaal nodig is om je e-sigaret in goede staat te houden.  

Laad je batterij goed op
Je e-sigaret werkt op een accu, dus je kunt ‘m opladen net als bij je telefoon kan. En net als bij de telefoon wordt het vermogen langzaam maar zeker ook wat minder. Je kunt over het algemeen zo’n 300 keer je e-sigaret opladen voor de batterij aan vervanging toe is. Wanneer dit is zul je vanzelf merken. 

Vervang je coil regelmatig
Je coil zal het vaakst aan vervanging toe zijn van alle onderdelen. En dat is niet zo gek, dit is namelijk het gloeidraadje dat zorgt dat de stroom van je batterij omgezet wordt in warmte om je e-liquid te kunnen verdampen. Dit gloeidraadje brandt op na veelvuldig gebruik en zal dan vervangen moeten worden voor een nieuwe om je e-sigaret optimaal te laten werken. Het vervangen van de coil moet regelmatig gebeuren, zo’n twee keer maand als je je e-sigaret dagelijks gebruikt. Het is geen heel gemakkelijke klus, het is immers een klein onderdeeltje en het zit vaak goed vast. Gebruik daarom een schroevendraaier om hem te verwijderen. Twijfel je? Lees dan sowieso altijd de handleiding van je e-sigaret. 

Houd je clearomizer goed schoon
Nog een belangrijk onderdeel is de clearomizer, daar wordt je e-liquid namelijk verdampt. Dit onderdeel hoef je niet te vervangen, tenzij het kapot is gegaan. Wel moet je de clearomizer regelmatig schoonmaken. Dit doe je door ‘m met warm water schoon te spoelen zodat de resten van de e-liquid loskomen. 

Meer weten?
Wil je nou meer weten over e-sigaretten, neem dan eens een kijkje op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt over de e-sigaret en kun je ook terecht om ze te bestellen. Ze helpen je daar ook graag verder als je nog vragen hebt.

https://www.smokesmarter.nl/